zondag 30 maart 2014

Plus one layout (stap voor stap)Ik doe al 2 jaar PL, maar ben sinds kort ook begonnen met 30x30 layouts voor de "highlights". En gewoon omdat het leuk is :)

Deze week wilde ik een layout maken over de eerste ( en meteen ook 2e, 3e & 4e) keer vliegen van mijn zoontje. 
Eerst zoek ik een achtergrond papier, de foto's en dan ga ik er embelisshment bij uitzoeken. Meestal kies ik voor 2 of 3 kleuren, en meestal kies ik die op basis van de kleuren in de foto's die ik wil gebruiken. Ook heb ik wat PL kaartjes geselecteerd die ik bij mijn verhaal vond passen.
Dit keer heb ik gekozen voor lichtblauw en roze. De foto's hadden niet echt hele duidelijke accentkleuren, er zat alleen wat geel in de foto links boven, daarom heb ik het gele kaartjes geselecteerd. In deze layout ga ik gebruik maken van  PL kaartjes ( ja, dat kan ook !) van de "Plus One" mini kit van Amy Tangerine (Becky Higgins). Ook gebruik ik de roze foam letters uit die lijn ( die zijn zo gaaf!) en wat puffy stickers. Niet speciefiek uit die lijn zijn de dots, die zijn van de Studio Calico Essentials lijn (hele cute embellishments in alle kleuren).
Onderaan de post vind je een lijst met links naar de gebuikte spullen.

Ik had een groen kaartje met de tekst "Adventure" en een vliegtuigje geselecteerd, dat past natuurlijk heel goed bij mijn verhaal. Maar ik vond de kleur niet passen. What to do?
Ik heb met mijn iphone een foto gemaakt van het kaartje en uitgeprint op A4. En toen had ik een mooi embroidery stencil :)
Toen moest ik een kleur garen uitkiezen. Ik twijfelde tussen blauw en roze, en het werd....
Roze!  Omdat in de kaartjes die ik had gekozen voornamelijk blauw zat, hebik voor roze garen gekozen om te matchen met de roze letters. Blauw en roze werden de kleuren, dus de groene dots vielen af.
Het blauw/ groene cirkeltje met de tekst "remember this forever" heb ik uit een PL kaartje uit de Plus One mini kit geknipt ( op de eerste foto zie je het kaartje nog heel ).

Toen konden we gaan borduren. En een uurtje later....

Nog toegevoegd: super leuke kraft label sticker, ook van Amy Tangerine. Deze komen op een rol met een paar verschillende designs, en ik kon niet wachten om deze te gebruiken!

Toen heb ik de letters toegevoegd. Omdat ik best lange woorden kwijt moest, hebik er voor gekozen ze op te breken op esthetisch veranwoorde plekken ipv volgens de spellings regels. Creatieve vrijheid, toch??! :)
Ik heb ook een PL kaartje toegevoegd om journalling ruimte te creƫren. Die gaan we nu toevoegen, samen met wat laatste details.
En dit is het eindresultaat!

Bedankt voor het lezen en tot gauw hier of op instagram (@cindykoning) !

Gebruikte artikelen:Geen opmerkingen:

Een reactie posten