vrijdag 14 februari 2014

Project Life boek voor Mijn zoontje Thijs

Na ik denk wel maanden hier over nadenken, waarin heel veel schetsen werden gemaakt en weer weggegooid, nieuwe plannen werden gemaakt en weer terug werd gegaan naar oude, ben ik nu toch EINDELIJK begonnen aan mijn nieuwe project: een Project Life boek met mijn zoontje zijn hele jeugd erin (hopelijk).
Ik heb natuurlijk al een "familie" PL album, maar dat is toch geheel uit mijn oogpunt en bevat ook dingen uit mijn leven die voor hem later helemaal niet interessant zijn (mama is weer met tante Saskia naar de Pizzaria geweest, lekker boeiend!! Daarom wilde ik ook een boek speciaal voor hem maken met al die allerdaagse dingen erin. Maar ik wil hem ook niet op zijn 16e 20 albums toeschuiven. Staat meteen zijn hele kamer vol ;) dus moest ik een concept uitdenken om het in een of twee albums te krijgen.
Na lang puzzelen kwam ik tot de volgende conclusies:
- het album moet zo groot mogelijk zijn, zodat er zo veel mogelijk in kan zodat ik het aantal albums kan beperken. 30x30 dus.
- dit gaat om het verhaal van zijn jeugd, niet om mijn "spelem met papier" hobby. Dus foto's, journalling en that's it. Ik heb ook besloten om geen hoekjes af te ronden in dit album. Scheelt werk, staat ook wel heel mooi eigenlijk en is ook wat stoerder vind ik
- als er veel in het album moet, moet ik mezelf echt beperken in het aantal fotos. Mijn eerste opzet was 1 linker of rechter pagina van een spread per maand, mte een journalling insert. Dat bleek ten eerste echt te weinig ruimte voor fotos, en ten tweede zou het door de journalling inserts net zo veel dikker worden als een extra foto pagina. Dus het werd een pagina per maand. Even snel gerekend zouden er dan zon 60 maanden in een album kunnen, 5 jaar. Dat leek me acceptabel. Er bestaat natuurlijk een grote kans dat naarmate hij ouder word, ik met minder ruimte af kan. Als hij hele weken op school zit. Althans, dat hoop ik dan maar :)

En toen beginnen! Maar waar? Beginnen we helemaal bij de geboorte? Of nu?
Ik heb er uit eindelijk voor gekozen om voor nu bij zijn tweede verjaardag ge beginnen in deze vorm. Daar begon hij ook een beetje te praten en krijg je grappige anekdotes enzo.
Wie weet ga ik later nog iets toevoegen voor de tijd daarvoor, maar voor nu ben ik hier blij mee.

Het begin:
Eerste de foto's selecteren en op hun plaats doen. Ik probeer te zorgen dat ik ook nog genoeg ruimte over houd voor journalling, en dat die op de juiste plakken ( naast de betreffende foto) zit. De verhaaltje noteer ik kort op een postit zodat ik die later kan toevoegen.

En dan het volgende dilemma: gebruik ik dan kaartjes met afgeronde hoekjes? Of vallen die automatisch ook af?
Wat wouden jullie doen??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten